sobota, 27 februarja, 2021
Doma Volitve SDS in SLS uresničila napovedi: Vložili skupno kandidatno listo za Evropski parlament

SDS in SLS uresničila napovedi: Vložili skupno kandidatno listo za Evropski parlament

Ob današnji vložitvi skupne kandidatne liste.

Skupno kandidatno listo sta danes na Državno volilno komisijo vložili stranki SDS in SLS. Nosilec liste je dr. Milan Zver (SDS), na skupni listi kandidira tudi zdajšnji evropski poslanec Franc Bogovič. Po doslej znanih podatkih je to tudi edini kandidat za novega evropskega poslanca iz Posavja.

Dr. Milan Zver je danes ob vložitvi kandidatne liste povedal, da se za sedež v Evropskem parlamentu potegujejo kakovostni kandidati, ki bodo poskrbeli za prepričljivo zmago.

Poleg zdajšnjega evropskega poslanca Zvera, ki je bil že na volitvah leta 2014 vodilni kandidat SDS, so na listi še evroposlanki SDS Romana Tomc in Patricija Šulin ter evropski poslanec Franc Bogovič iz stranke SLS. Na evropske volitve se podajajo tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, zdravnica iz Trbovelj Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan (iz podmladka SDS).

“Prepričan sem v prepričljivo zmago, ker je lista izjemno kakovostna tako po strokovni plati kot tudi v političnem smislu,” je dejal Zver in dodal, da skupno pričakujejo vsaj štiri poslance.

Zver je že ob predstavitvi liste dejal, da v predvolilni kampanji pričakuje težek in napet boj, saj je EU pred pomembnim časom, kjer je pod vprašajem tudi eksistenca. Evropski državljani pa morajo tokrat izvoliti tiste stranke, ki bodo ohranile EU skupaj. “Čakajo nas odločilna leta za ohranitev EU kot take, kot je bila spočeta. Kot velik mirovni in demokratičen projekt,” je napovedal. Dejal je še, da imajo na prihajajočih volitvah izhodiščno prednost desnosredinske stranke.

Rok za vložitev kandidatnih list na Državno volilno komisije se sicer izteče v petek, ko bo uradno stekla tudi kampanja pred evropskimi volitvami.

Stranke in liste imajo za nagovarjanje volivcev mesec dni časa, do 24. maja opolnoči, ko bo nastopil volilni molk.

M. P.