SDS in NSi z vložitvijo medijskih zakonov Golobu preprečili takojšnje lomastenje po medijih

(vir: rtvoslo.si)

V SDS in NSi so takoj po potrditvi poslanskih mandatov novega sklica DZ v parlamentarni postopek vložili več predlogov zakonov. SDS jih je vložila okoli 30, med drugim predlog sprememb zakonov o medijih, o RTVS in o STA, pa tudi o tožilstvu in odvetništvu.

 

Slednje pomeni, da bo moral novi parlament najprej obravnavati omenjene zakone, šele nato bo lahko obravnaval zakone, ki jih bo vložila koalicija, s čimer bo vsaj za mesec ali dva zamaknjeno lomastenje po medijih, ki si ga želi najverjetnejši novi mandatar Robert Golob. Slednjemu namreč ni pogodu sedanje vodstvo RTV Slovenija, zato ga namerava s spremembo zakona o RTV Slovenija razrešiti in imenovati novo, ki bo bolj po njegovih željah.

Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je prepričan, da večje število vloženih zakonov takoj po potrditvi poslanskih mandatov “ni nič posebnega”, saj da so povedali, da bodo delovali kot konstruktivna opozicija. Pri tem pa je po njegovem mnenju njihova naloga tudi ta, da vlagajo predloge posameznih zakonov.

Medtem so v NSi vložili predloge novel več zakonov s področja socialne in družinske zakonodaje, ki jim jih ni uspelo pripeljati čez parlamentarni postopek v preteklem mandatu, je ob robu seje potrdil prvak NSi Matej Tonin.

A. M.