Šarec: “Damijan se obnaša kot vegetarijanec na kolinah”

V t. i. Koaliciji ustavnega loka še niso začeli dobro sodelovati, pa se, kot kaže, med strankami znotraj nje že dodobra iskri. Na slednje kaže včerajšnja izjava predsednika LMŠ Marjana Šarca, o kandidatu Levice za skupnega mandatarja Jožetu P. Damijanu.

Šarec je včeraj tako na vprašanje v državnem zboru, ali bi bila LMŠ pripravljena za mandatarja podpreti Karla Erjavca, med drugim spomnil, da so stranke v KUL podprle Damijana: “Res pa je, da se Damijan včasih obnaša kot vegetarijanec na kolinah. Ne vemo dobro, ali je resen v svojih namerah. V vsakem intervjuju pove, da bo najbolj srečen, če bo to nekdo drug.” Spomnil je, da se je KUL javnosti predstavila že pred dvema mesecema in ljudje od njih pričakujejo akcijo: “Zadeva se vleče toliko časa, da bi jo bilo treba ta mesec zaključiti.”

Poznavalci pravijo, da je razlog za Šarčevo nezadovoljstvo ta, da je prevladalo spoznanje, da z Damijanom ne bo mogoče sestaviti nove vlade in da ga v resnici razen Levice, ne podpira več nobena od preostalih strank koalicije KUL. Na drugi strani je jasno, da nove vlade ne bo uspelo sestaviti niti Karlu Erjavcu, v katerega zdaj upe polaga skrajna levica. Erjavec bi namreč za kaj takega potreboval vsaj še podporo SMC, kjer pa novemu političnemu eksperimentu, ki je enkrat že klavrno propadel, nikakor niso naklonjeni.

M. P.