Šarčev svetovalec Črnčec na sodišču pogorel proti Toninu

Damir Črnčec na lanskem protestu proti vladi.

Nekdanji svetovalec Marjana Šarca za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki je zdaj zaposlen v stranki LMŠ, je na sodišču v Kamniku pogorel s tožbo proti predsedniku NSi Mateju Toninu. Od njega je zahteval 7000 evrov odškodnine in preklica izjav, da je “Črnčec zlorabljal represivne aparate te države za boj proti opoziciji”. Po sodbi, ki sicer še ni pravnomočna, mora Toninu vrniti še 1736 evrov pravdnih stroškov.

 

Vse skupaj sega v čas prejšnje vlade Marjana Šarca, ko je komisija za nadzor obveščevalnih služb, ki sta jo vodila Matej Tonin (NSi) in njegov takrat namestnik Žan Mahnič (SDS), začela preverjati zaposlitev Nataše Hribar na Sovi, za katero so mediji poročali, da sta ji jo uredila Šarec in Črnčec, čeprav zanjo ni imela dovolj kvalifikacij. Uredila naj bi ji tudi previsoko plačo.

Po preverjanjih parlamentarne komisije so iz Šarčeve vlade sprožili več ovadb proti Toninu in Mahniču ter jih ovajali. Na to se je Tonin odzval z javnimi protesti, da Črnčec zlorablja državni aparat, Črnčec pa ga je zaradi tega tožil. Očitno je torej Tonin Črnčecu upravičeno očital zlorabo državnega aparata.

A. M.