S sodnimi postopki obremenjeni Janković se vrača v državno politiko

Janković na ljubljanskem okrožnem sodišču.

S številnimi sodnimi postopki obremenjeni ljubljanski župan Zoran Janković se vrača v državno politiko, poroča portal Požareport. Kot navaja, na slednje kažeta zadnja dva nastopa Jankovića na POP TV, kjer je prvič po nekaj letih znova komentiral državno politiko in napadel Janeza Janšo.

Kot poroča portal, bo scenarij vračanja delno enak tistemu iz leta 2011, delno pa prirejen današnjem položaju. Tako naj bi imel Janković znova tedenske tiskovne konference, kjer bo komentiral predvsem nacionalno politiko in kritiziral trenutno vlado. Pri tem bo ves čas zanikal, da gre na parlamentarne volitve ob tem pa aktivno navijal za opozicijo KUL. Po morebitni volilni zmagi opozicije KUL ali pa tik pred volitvami, če se bo to izkazalo za potrebno, pa bo postal kandidat KUL za predsednika vlade.

Podrobnosti iz obtožnice proti Jankoviću.

Jankovića sicer bremenijo številni postopki na sodišču. Nedavno je zoper njega stekel sodni postopek zaradi prodaje Mercatorjevih delnic podjetju svojih sinov Electa. Na sodišču je odprtih še nekaj drugih sodnih postopkov. Daleč do zdaj najbolj obremenilen za Jankovića je bil sodni postopek, ko naj bi od farmacevtke z dvema otrokoma, ki je potrebovala posojilo za stanovanje, julija 2014 zahteval in tudi dvakrat sprejel spolni odnos, v zameno pa pri direktorju občinskega zavoda Lekarna Ljubljana Marjanu Sedeju posredoval za ureditev zaposlitve za nedoločen čas.

Jankovića je policija pri tem ujela v prisluhe, ki pa jih sodišče nato po, lahko bi rekli, vratolomni razlagi zakona, dalo uničiti. So pa prisluhi in podrobnosti iz njih že pred tem pristali v medijih.

A. M.