S prstom kazal na druge, a pravila je kršil sam

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v ponedeljek kritično napadel dva ministra trenutne vlade Anžeta Logarja in Boštjana Koritnika, ker naj ne bi spoštovala navodil, da morata v samoizolacijo, medtem ko sta čakala na rezultate testa za covid-19. Čeprav sta se oba odšla testirat preventivno in sum na okužbo pri njima ni obstajal, je Šarec v torek dejal, da lahko vsakdo naredi napako.

“Ampak do njih smo kritični, ker sami žugajo ljudem. Ko pa njih ujamejo na nespoštovanju ukrepov, je pa vse v redu,” je dejal. Dodal je, da ravno to kaže dvoličnost vlade. “In ne da bi se opravičili ali da bi kdo odstopil. Še več: oholo trdijo, da je vse v redu, oholo trdijo,” je dejal.

No, že včeraj pa se je izkazalo, da je bil Šarec sam tisti, ki je kršil navodila o samoizolaciji in to kljub temu, da se je odšel testirati zaradi okužbe ene izmed sodelavk v poslanski skupini LMŠ in je tako obstaja velika možnost, da je tudi sam okužen.

To je včeraj razkril portal Nova24.TV, ki je poročal, da je Šarec septembra po tem, ko je bila v poslanski skupini LMŠ okužena ena od sodelavk, opravil test za covid-19, medtem ko je čakal na rezultate, pa se je mirno gibal naokoli.

V tem času je celo dal izjavo za medije, v kateri je povedal, da se je testirat, pri tem pa kljub temu, da ni bil prepričan, kakšen bo test, niti ni nosil zaščitne maske.

Potem, ko je portal Šarca z dokazi iz septembra pritisnil ob zid, je ta včeraj na Twitterju vendarle priznal, da na rezultat testa ni počakal v samoizolaciji, kot izgovor pa je navedel, da ni član vlade, ki da drugim zapoveduje omejitve, sama pa jih krši. Ob tem se sicer postavlja tudi vprašanje, zakaj tega, da je kršil navodila o samoizolaciji, ni povedal že v ponedeljek, pač pa je o tem raje modro molčal.

M. P.