S črnim pasattom po Krškem očitno divjal vinjen policist

Policijski sindikalist Roman L. je po neuradnih informacijah portala Siol.net po sestanku Policijskega sindikata Slovenije (PSS) konec decembra v Krškem povzročil prometno nesrečo.  V sindikatu za zdaj bolj ali manj molčijo, na Generalni policijski upravi pa posredno pritrjujejo, da je bil eden od policistov vpleten v nedavno divjanje črnega passata od Brestanice proti Krškem, o čemer smo poročali tudi na našem portalu.

Portal je podrobnejša vprašanja v zvezi z dogodkom poslal predsedniku PSS Roku Cvetku. V njegovem imenu se je odzval sekretar PSS Igor Ručigaj.

“Sindikalne aktivnosti se v Krškem organizirajo v okviru Območnega policijskega sindikata Posavje, zato se za več informacij obrnite na Antona Vodopivca, predsednika OPS Posavje,” je odgovoril Ručigaj. Vprašanja so na portalu zato poslali predsedniku OPS Posavje, od katerega pa odgovore še čakajo.

Vprašanja so naslovili tudi na Generalno policijsko upravo, od koder so jim odgovorili, da so prometni policisti 23. decembra lani nekaj po četrti uri popoldne v Krškem obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo.

Na številko 113 so namreč prejeli več klicev o nezanesljivi vožnji voznika passata s krškimi tablicami. 56-letni voznik je peljal po glavni cesti od Brestanice proti Krškemu. Pri elektrarni v krožišču je zavil na obvoznico in nadaljeval vožnjo proti Vidmu in Krki. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotni strani vozišča, podrl jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik in se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozila.

Policistom je voznika uspelo ustaviti v Krškem v Žadovinku. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,90 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili. Za razjasnitev okoliščin so policisti zaprosili morebitne očividce.

Postopek je v nadaljevanju prevzelo Specializirano državno tožilstvo, so za portal še sporočili s policije. Omenjeno tožilstvo sicer obravnava sume kaznivih dejanj, ki jih zagrešijo policisti, s čimer na Generalni policijski upravi posredno potrjujejo, da je bil v dogajanje vpleten policist, katerega imena sicer ne razkrivajo.

A. M.