Rupar z upokojenci v Bruslju opozarja na nevzdržno stanje v Sloveniji

FOTO: Pavel Rupar/FB

Skupina slovenskih upokojencev pod vodstvom društva “Inštitut 1. oktober” se je protestno odpravila v Bruselj, ker v Sloveniji s strani vlade in pristojnih ministrstev za njih ni posluha. “Zaprli so nam vse možnosti za pogovore in več kot 260 tisoč oseb pustili na cedilu,” so kritični. 

“Slovenski vladarji dr. Robert Golob, Urša Klakočar Zupančič, Nataša Pirc Musar vas nočejo poslušati, za vaše tegobe jim več kot očitno ni mar,” je na svojem FB profilu včeraj zapisal Rupar, kateremu je vrh slovenske politike doma zaprl vrata za pogovor.

Dodaja, da bodo o dogajanju v Sloveniji seznanili Evropski parlament, poslance, pristojne v EU in tuje medije, “to bomo naredili v upanju in prepričanju, da nam bo EU pomagala s tem, da bo odgovorne v Sloveniji pozvala k dialogu in spoštovanju ter enakopravnosti vseh upokojencev in državljanov Slovenije”.

Pripravljajo novinarsko konferenco

Danes, 27. junija, ob 9.15 pred vhodom v poslopje Evropskega parlamenta v Bruslju, so se odločili, da slovenske medije in več kot 130 tujih povabijo na tiskovno konferenco. “Spregovorili bomo o stanju 270 tisoč upokojencev, ki živijo pod pragom revščine, o odnosu Vlade RS do nas ter o poročanju oziroma ignoranci resnice s strani sponzoriranih medijev, blatenju in zaničevanju vodij protestov, ki si za upokojence resnično prizadevajo,” navaja Pavel Rupar in dodaja, da bo govora tudi o stanju, ki vlada na javni RTV Slovenija, in lažni prijavi izmišljenega incidenta na zadnjem, petem, protestu na novinarko RTV s strani posebno izbranega sindikata RTV. Novinarsko konferenco lahko spremljate na različnih Facebook profilih; e-maribor, Topnews in osebni profil Pavla Ruparja.