Romana Tomc bo nosilka kandidatne liste SDS za evropske volitve

Foto: EP

Svet SDS je včeraj potrdil kandidatno listo stranke za junijske evropske volitve. Tudi tokrat bodo stavili na na evropskem političnem parketu izkušen kader. Nosilka liste bo sedanja evroposlanka Romana Tomc, drugo mesto na listi bo zasedel njen bruseljski kolega, evroposlanec Milan Zver, poroča STA.

Na listi bodo nato po naslednjem vrstnem redu sledili podpredsednik SDS in nekdanji notranji minister Aleš Hojs, na četrtem in petem poslanca SDS Franc Breznik in Branko Grims, na šestem nekdanji mariborski župan in sedanji predsednik mariborskega odbora SDS Franc Kangler in na sedmem mestu nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte. Listo zaključujeta članica podmladka SDS Karin Planinšek in mednarodna sekretarka Slovenske demokratske mladine Zala Tomašič.

FOTO: SDS

“Ta kandidatna lista je izjemno močna, s prekaljenimi kandidati in seveda tudi s takimi, ki nosijo s sabo novo, mlado energijo. Zato si štejem res v veliko čast, da sem lahko nosilka,” je po včerajšnji seji sveta v izjavi za medije dejala Tomc.

Portal N1 poroča, da v SDS tudi pred tokratnimi evropskimi volitvami stavijo na zmago. Po besedah Tomc se bodo borili po najboljših močeh, a si ne bodo “dajali bremena”, da bi napovedovali število osvojenih poslanskih mandatov. “Verjamem pa, da bomo zmagovita lista vsekakor v slovenskem prostoru. Hkrati pa je zelo pomembno, da takšne zmagovite rezultate dosežejo tudi naši kolegi po drugih evropskih državah, kajti skrajni čas je, da se Evropa počasi obrne v desno,” je prepričana.