RK Dobova: Uspešen mandat kronali z obstankom v ligi

Člani Uprave. Na fotografiji manjkata: Sarita Vinko Polovič in Marjan Cvetkovič.

V torek je na posestvu Pr’ Geči potekala volilna skupščina Rokometnega kluba Dobova, kluba za razvoj in popularizacijo športa in rekreacije, pred dnevi pa se je odvila zadnja tekma 1. NLB rokometne lige v sezoni.

RK Dobova ostaja prvoligaš, v štirih letih več kot podvojili število selekcij

V zadnjem štiriletnem mandatu so bili v klubu zelo uspešni. Postopna gradnja ekipe na realnih temeljih je pripeljala do občutnega dviga kakovosti dobovskega rokometa. RK Dobova ostaja prvoligaš, pri čemer napovedujejo: »da bosta naslednji dve sezoni izjemno težki, saj je vizija Uprave, da se gradi na domačih igralcih, ki so dandanes še mladinci oziroma kadeti«, je v poročilu o delu povedal Mišo Kostevc in nadaljeval: »izjemni dosežek RK Dobove je, da že drugo sezono zaključujemo s sedmini selekcijami, v štirih letih smo tako več kot podvojili število, saj so bile v sezoni 2018 / 19 zgolj tri selekcije. Danes imamo kadetsko ekipo in starejše dečke B, ki sta sezono zaključili na 6. mestu državne lige in starejše dečke A, ki so sezono zaključili na 8. mestu. Pri mlajših se rezultat ne beleži,  sicer pa RK Dobova tekmuje še v selekcijah mlajših dečkov A in B ter C.« Klub je konec leta 2020 sprejel dopolnjen statut, s katerim poleg preimenovanja naslavlja širši razvoj športa in rekreacije v lokalnem in v nacionalnem prostoru. Skozi evropske projekte so v zadnjem obdobju začeli s širitvami vsebin tako v klubu kot v kraju. Začeli so z razvojem »inovativnih oblik rokometa«: ulični rokomet in rokomet na mivki ter personalizirano vodeno rekreacijo za vse generacije.

Predsedstvo volilne skupščine.

Vključene vadeče usmerjajo v zdrav način življenja

Mandatno obdobje so soglasno z Upravo gradili na delu z mladimi, iskanju dodatnih virov financiranja, vzpostavitvi odličnega trenerskega kadra na vseh ravneh, razvoju selekcij in ohranitvi prvoligaške članske ekipe. V mali šoli rokometa fantom in dekletom, starim od 6 do 12 let, nudijo možnost seznanitve ter ukvarjanja s to atraktivno in nacionalno uspešno športno panogo. Glavni namen male šole rokometa je popularizirati rokomet med mladimi, jim ponuditi kvalitetno vadbo ter vključene vadeče usmerjati v zdrav način življenja, športen način obnašanja in varen način preživljanja prostega časa. Malo šolo rokometa izvajajo na več OŠ, najobetavnejšim nudijo brezplačen prevoz na razširjene treninge v Dobovo.

Trenerji: Damjan Radanovič, Nik Rantah in Klemen Mlakar.

2023 – 2027 – nadaljnji razvoj zastavljenih prednostnih področij

Po izglasovani zaupnici za novo mandatno obdobje je stari novi direktor RK Dobova Mišo Kostevc predstavil program dela 2023-2027. Tudi v prihodnje bo klub temeljil na delu z mladimi in ohranitvi standardov male šole rokometa. Načrtujejo finančno stabilnost ter zaključen razvoj domačega / posavskega igralskega jedra članske ekipe v sezoni 2025/26. Kar bodo dosegli z močno podporo mladinski ekipi in nadaljnjimi vložki v prvoligaško člansko ekipo, ki je na nek način promotor dobovskega rokometa in zaradi katere si mladi še bolj želijo vstopati v rokometni svet. Izpostavili so še posodobitev vodstvene politike in vpeljavo predstavnic nežnejšega spola v odločanje ter željo po ohranjanju in graditvi uspešnega partnerstva s Športno rekreacijskim društvom Veterani Dobova. Ponovno so bili v Upravo imenovani: Branko Rožman, Aleksander Polovič, Rikardo Bertol, Marjan Cvetkovič in Rudolf Deržič, za nova člana pa sta bila imenovana: Sarita Vinko Polovič in Alojz Supančič. Zaslužni častni predsednik, na pomoč katerega uprava in člani lahko vselej računajo, ostaja Franc Polovič.

Vir: RK Dobova