Rekordnih več kot 400 prostovoljcev čistilo občino Brežice

Letošnja čistilna akcija je bila medgeneracijsko obarvana (Foto: Komunala Brežice)

V slogi je moč, so star slovenski pregovor potrdili vsi sodelujoči na čistilni akciji, ki jo je organizirala Komunala Brežice.

Mlajši in starejši, številne krajevne skupnosti in predstavniki različnih društev so z roko v roki čistili občino Brežice in skupaj nabrali kar 7 ton odpadkov. »Izjemno zadovoljni smo z letošnjo udeležbo, ki je bila tudi medgeneracijsko obarvana« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice. Poleg zaposlenih in njihovih družinskih članov, otrok, društva Šola zdravja Brežice in slovenske vojske, številnih krajevnih skupnosti in različnih društev, se je v akciji že četrto leto zapored organizira brežiška komunala, pridružilo tudi potapljaško društvo Vidra iz Krškega, ki vsako leto očisti dno reke Krke.

Pripadniki enot Vojašnice Jerneja Molana so izvedli čistilno akcijo letališča Cerklje ob Krki in okolice ter odstranili okoli 2 toni različnih odpadkov (Foto Matej Petrič)

»Veseli smo, da nam je bilo naklonjeno tudi vreme, ki je prispevalo svoj delež k rekordni udeležbi. Pri čiščenju je namreč sodelovalo več kot 400 ljudi,« je še povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice, kjer že od ustanovitve pred šestimi leti sledijo inovativnemu in družbeno-odgovornemu konceptu delovanja. »Ko stopimo skupaj, smo močnejši in lepše kot bomo skrbeli za okolje, bolj bodo v njem lahko uživali tudi naši zanamci,« je še dodal Zupančič.

V Komunali Brežice skrbijo za ekološko ozaveščanje tako svojih uporabnikov kot tudi zaposlenih in s številnimi projekti pomembno prispevajo k ohranitvi narave in njenih virov, hkrati pa krepijo vezi med podjetjem in okoljem. Eden takšnih projektov je tudi akcija »Očistimo Občino Brežice«, ki so jo letos organizirali že četrtič zapored.

Dno reke Krke so čisitli člani potapljaškega društva Vidra iz Krškega (Foto Komunala Brežice)

Vir: Komunala Brežice

K. J.