Rekordna udeležba na shodu upokojencev, glavno sporočilo: “Želimo dostojne pokojnine!”

Vir: Robert Fojkar (FB)

Včeraj je v Ljubljani potekal 4. shod upokojencev, ki ga je organiziral pobudnik civilne iniciative Glas upokojencev Slovenije Pavel Rupar. Po njegovih navedbah se je shoda udeležilo približno 44.000 udeležencev.

Upokojenci so med drugim so izrazili nasprotovanje predlogu Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Rupar je na svojem Facebook profilu zapisal: “Naš cilj je življenje, ne smrt.” Na shodu je ostro kritiko namenil tudi svetovalki predsednice republike Biserki Marolt Meden, sicer nekdanji predsednici društva Srebrna nit, ki je sodelovalo pri pripravi omenjenega zakona.

Vir: posnetek video prenosa

Po podoknici Nataši Pirc Musar so udeleženci nadaljevali pot proti Gregorčičevi pred poslopje vlade. “Z nami delate kot svinje z mehom. Upokojenke in upokojenci, vam sporočamo samo dve besedi: Hočemo penzije,” je bil jasen Rupar.

Ob koncu je na Trgu Republike Rupar izrazil zadovoljstvo, da ga je predsednik vlade Golob povabil na sestanek, kjer bodo “enaki partnerji pri upokojenskih vprašanjih”. “Povabila nas je tudi predsednica Državnega zbora RS. Ob tem jo bom seznanil z življenjem upokojencev in ji povedal naše mnenje o obisku v Afriki,” je še dodal Rupar.