Rdeči križ Slovenije – Območna enota Brežice s promocijo cepljenja na terenu

Ozaveščanje prebivalcev z namenom cepljenja (vir: MZ)

Z ministrstva za zdravje so sporočili, da jih izjemno veseli akcija Rdečega križa Slovenije – Območne enote Brežice, ki so voznike z zloženkama Rešimo križe in težave na poti ter z letaki Nalezimo se dobrih navad informirali voznike, ki so se ustavljali na brežiških bencinskih servisih.

Rdečemu križu Slovenije so se zahvalili za podporo in pomoč.

V soboto, 3. julija, so prostovoljci Območnega združenja Rdečega križa Brežice voznikom, ki so se ustavili na bencinskih servisih občine Brežice, delili vodo in letake z nasveti kako ravnati v primeru prometne nesreče. Akcijo so izvajali v okviru kampanje »Rešimo križe in težave na poti«.

Obenem so izkoristili priložnost in so občane ozaveščali o pomembnosti cepljenja proti covidu-19 v okviru nacionalne kampanje Nalezimo se dobrih navad – cepimo se.

Akcija je potekala v času, ko je na cestah veliko voznikov, in v času, ko povsod po svetu še močno občutimo prizadetost zaradi covida-19. Cepljenje nam nudi možnost, da zaščitimo sebe in druge ter zaživimo življenje kot smo ga poznali pred epidemijo koronavirusa, so zapisali na ministrstvu.

Odziv je bil dober – prostovoljci so razdelili skoraj 800 informativnih letakov in plastenk vode, katerih del je doniral Petrol.

Med prostovoljci so bile tudi generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin, predsednica OZ RK Brežice Martina Živič in sekretarka Metka Jarkovič.

M. P.