Razliva se Krka s pritoki

Vir: ARSO

Reka Krka in njeni pritoki se razlivajo na območjih vsakoletnih poplav. Krka bo danes in v torek še zmerno naraščala. Največji pretok okoli 300 m3/s v Podbočju bo predvidoma dosegla v noči na sredo. Manjše reke v porečju Krke se bodo danes in v torek še razlivale, so opozorili hidrologi na strani ARSO.

Vreme v naslednjih dneh

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Predvsem na vzhodu bodo vmes sončna obdobja. Še bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na vzhodu in ob morju okoli 15 stopinj Celzija.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, sredi dneva in popoldne pa bodo krajevne padavine, deloma plohe in tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 4 do 11, na Primorskem in v vzhodnih krajih okoli 13 stopinj.

V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, ki pa bodo manj pogoste kot v torek. V četrtek se bo pooblačilo. Sprva bo občasno deževalo na zahodu, zvečer pa bodo padavine zajele večji del države.

K. J.