Radna: Z avtomobilom v drevo

(foto: PGD Sevnica, FB)

Sinoči, ob 21. uri, se je v naselju Radna, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo. V nesreči se je ena oseba poškodovala, reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovano osebe prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Na kraju nesreče so bili tudi gasilci PGD Sevnica, ki so so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji, razsvetljevali kraj nesreče, izvlekli vozilo na cestišče in cestišče počistili.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je 36-letni voznik osebneg  avtomobila pripeljal iz smeri Konjskega, pri Radni zaradi neprilagojene hitrosti  zgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovano potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola. Odvzeli  so  mu  vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Foto: PGD Sevnica, FB

M. P.