Radna: V prometni nesreči tri poškodovani

Sinoči, nekaj pred 19. uro, sta v naselju Radna, občina Sevnica, trčili osebni vozili. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Reševalci Nujne medicinske pomoči Sevnica so eno osebo oskrbeli na kraju nesreče, dve pa prepeljali v Urgentni center Brežice.

Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz avtomobila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja, preprečili iztek motornih tekočin, očistili cestišče ter nudili pomoč reševalcem, avto vleki in policiji.

Cesta je bila zaprta več ur. PGD Sevnica pa je na Facebooku objavil pretresljive fotografije sinočnje nesreče.

S Policijske uprave Novo mesto pa so danes sporočili:

Po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Sevnice proti Krškem in zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 21-letna voznica.

Voznica in potnica v njenem vozilu sta se v nesreči huje poškodovala, 29-letni voznik pa je utrpel lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola.

Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

M. P.