Radeški občinski svet bo s podelitvijo občinskih priznanj obeležil občinski praznik

Radeče (vir: kraji.eu)

V Radečah te dni obeležujejo občinski praznik, pri čemer bo praznovanje doseglo vrhunec na današnji slavnostni seji občinskega sveta, na kateri bodo podelili občinska priznanja.

Tudi v prihodnjih dneh se bo ob občinskem prazniku zvrstilo veliko drugih prireditev. Jutri ob 16. uri bo v pristanu TRC Savus predstavitev društva onkoloških bolnikov, skupine za samopomoč Posavje, ob isti uri bo v prostorih Društva invalidov Radeče meddruštveni turnir v pikadu. Uro pozneje, ob 17. uri, bo v prostorih Društva upokojencev Radeče občinsko prvenstvo v šahu, ob 18. uri pa v prostorih društva invalidov srečanje invalidov.

V petek bo na strelišču na Močilnem društveno prvenstvo v streljanju z zračno puško, v Knjižnici Radeče pa razstava Tolar in Radeče – 30 let slovenskega Tolarja. V soboto bo tradicionalni pohod na Nebeško goro

V Radečah občinski praznik praznujejo 8. septembra, s čimer obeležujejo podelitev mestnih pravic največjemu naselju v občini ter vrnitev izgnancev ob koncu druge svetovne vojne.

M. P.