Putin se vse bolj kaže kot strahopetec

Med političnimi in vojaškimi analitiki vse bolj prevladuje ocena, da se ruski oligarh Vladimir Putin vse kaže kot strahopetec. Potem ko mu v vojni ne uspeva, kot si je zamislil, je začel posredno groziti z jedrskim orožjem, njegova vojska se je znesla tudi nad največjim letalom na svetu.

 

Ukrajinci so se namreč v zadnjih dneh izkazali za bolj trdožive in pripravljene braniti domovino, kot je pričakoval Putin, zato si ruski oligarh izmišlja vedno nove izgovore, da bi upravičil še večjo agresijo in prikril lastno nesposobnost.

Tako je včeraj ukazal dvigniti stopnjo pripravljenosti ruskih jedrskih sil, čeprav ni jasno, kdo in na kakšen način bi ga lahko ogrožal. Iz ZDA so zato že sporočili, da si Putin “izmišljuje grožnje”, da lahko nadaljuje s svojim neracionalnim početjem.

Na strahopetnost Putina in ruskih sil kaže tudi ravnanje ruske vojske v Ukrajini. Ta se je namreč včeraj na letališču Hostomel pri Kijevu v Ukrajini znesla nas največjim letalom na svetu, An-225 Mriya, ki je v lasti Ukrajine, in ga uničila.

A. M.