Prve razpoke v “novem socialističnem raju”

(vir: arhiv)

V strankah koalicije KUL, ki so nedolgo tega podpisale povolilni sporazum o sodelovanju, niso zdržali dolgo. Pregovorni prepirljivci, ki so s prepiri v lastnih vrstah zrušili tudi vlado Marjana Šarca, se prepirajo že nekaj tednov po podpisu povolilnega sporazuma o sodelovanju.

In to kljub temu, da so takrat javno obljubljali, da se kaj takega več ne bo dogajalo.

Poslanec Levice Miha Kordiš je namreč nedavno na enem izmed zasedanj državnega zbora (DZ) jasno in glasno dejal, se kar ne more načuditi nad enim izmed stališč, ki ga zastopajo SD, ki je del KUL, in nepovezani poslanci. “Še bolj nepredstavljivo pa je, da jo zastopata SD in nepovezani. Ne SDS, ampak SD in nepovezani poslanci,” je zatrdil.

Celo več: “Na tem mestu se lahko vprašamo, gospe in gospodje, ali ste s podpisom povolilnega sporazuma sploh mislili resno. Bomo po naslednjih volitvah naredili drugačno vlado ali bomo dobili le drugo vlado v drugačni preobleki,” je bil do SD kritičen Kordiš.

Prve težave “v socialističnem raju”, so se že začele, bi lahko rekli, a bi to bilo napačno. Bolj pravilno namreč je, da se zgolj nadaljujejo stare težave.

Oglejte si video.

A. M.