Provladna POP TV in Siol namesto Golobovih nakazil zanimajo teorije zarote

Ob poročanju predvsem medijev na Balkanu, da naj bi Robert Golob še v času, ko je vodil Gen-i, preko omenjene državne družbe financiral predvolilno kampanjo kosovskega premierja Albina Kurtija, je bilo zanimivo predvsem spremljati, kako so o tem poročali mediji v Sloveniji, ki so naklonjeni Golobu in njegovi stranki. Ti so se namreč raje kot temu, da bi se lotili raziskovanja afere, posvetili teorijam zarote o tem, kdo je sprožil afero.

 

Portal Necenzurirano, ki je tesno povezan z Golobovo stranko Gibanje Svoboda, v preteklosti pa je Gen-I financiral tudi njegovo paradno novinarko Vesno Vuković, je namreč včeraj razvil teorijo zarote o tem, da naj bi bila za to, da je zadeva sploh prišla na dan, stala nihče drug kot predsednik SDS Janez Janša in srbski voditelj Aleksander Vučić. Pri tem medij ni postregel s konkretnimi dokazi, pač pa je na slednje sklepal na podlagi bežnih srečanj med Janšo in Vučićem še v času, ko je bil Janša premier.

Zanimivo pri tem je bilo, da sta poročanje Necenzuriranega takoj povzela portala 24ur in Siol.net, posebej ker oba portala pred tem o aferi praktično nista poročala oziroma je niti nista poskušala raziskati. Se jima je pa zdelo vredno takoj povzeti teorijo zarote, ki temelji praktično na ničelnih dokazih.

Ob tem ne gre prezreti, da Siol preko svojih nadzornikov v Telekomu obvladuje vlada, ki je nedavno na portalu nastavila tudi svojega urednika, kot tudi, da je državni Telekom po sestanku Goloba z lastniki POP TV umaknil večmilijonsko tožbo zoper omenjeno televizijo. Roka roko umije bi lahko rekli.

A. M.