sobota, 17 aprila, 2021
Doma Slovenija Protestni shod: Slovensko podeželje ne bo zverinjak

Protestni shod: Slovensko podeželje ne bo zverinjak

Ob 10. uri v Velikih Laščah.

Velike Lašče, Levstikov trg, kraj, kjer bo danes vseslovenski protest. (vir: kraji.eu)

Sindikat kmetov Slovenije danes v Velikih Laščah pripravlja veliki vseslovenski protestni shod z geslom Slovensko podeželje ne bo zverinjak. Na njem bodo med drugim zahtevali, da se volkove s podeželja odlovi ali odstreli, populacijo pa ohrani v ograjenih kompleksih znotraj državnih gozdov.

Protest se bo začel ob 10. uri.

Zbrane bodo po napovedih sindikata med drugim nagovorili predsednik in podpredsednik sindikata, Anton Medved in Roman Žveglič, predstavniki civilnih iniciativ z območij napadov volkov, predstavniki strokovnih in stanovskih kmečkih organizacij.

Podporo shodu so izrazili v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije in Zadružni zvezi Slovenije ter strankah SDS, SLS in NSi.

Janez Janša, predsednik SDS, je tako na Twitterju včeraj zapisal: “Jutri se pridružujemo protestu slovenskega podeželja v Velikih Laščah. S pametno politiko in pravočasnimi ukrepi je možno ohraniti vse živalske vrste brez škode za ljudi. Zagotovo pa države Slovenija nismo delali zato, da bi bile v njej zveri bolj zaščitene kot slovenski kmetje.”

M. P.