Protestirajo proti ukrepom, za katere so zaslužni sami

Stevanović iz časov, ko je menda še rad streljal.

Pri tako imenovanih sredinih protestih, ki jih organizira nekdanji član SNS Zoran Stevanović, gre za svojevrsten paradoks. Usmerjeni so namreč proti ukrepom za zajezitev pandemije, ki pa jih je morala vlada uvesti ravno zaradi tistih, ki so proti ukrepom in ukrepov ne spoštujejo.

Tako imenovani pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) je bil namreč uveden, ker se okužbe s koronavirusom znova povečujejo, krivci za to pa so po večini tisti, ki se ne držijo ukrepov.

In da se ukrepov ne drži, vodja protestov, nekdanji, menda iz krivdnih razlogov odpuščeni (vsaj tako so poročali nekateri mediji) policist Stevanović, niti ne skriva. Zaščitne maske ne nosi, čeprav ravno te, poleg cepljenja, najbolj pomagajo preprečevati okužbe, tudi pogoju PCT nasprotuje. Podobno je s tistimi, ki se udeležujejo njegovih protestov in protestov stranke Resni.ca, ki jo vodi. Nihče na shodu maske ne nosi, čeprav med udeleženci ni zadostne razdalje.

Tako Stevanovićevi protestniki protestirajo proti temu, kar sami povzročajo oziroma protestirajo proti lastnim dejanjem.

A. M.