Protesti – tempirana epidemiološka bomba levice

Tako se je članica LMŠ leta 2018 postavljala pred volitvami. Njena Facebook stran je bila še sinoči polna takšnih fotografij. Danes je "protestnica" profil očitno ukinila, so pa ostali posnetki zaslonov.

Nekatere stvari se nikoli ne spremenijo. Ena od takšnih stvari je število novih okužb s covidom-19, ki navkljub vsem vladnim ukrepom ostaja konstanta. Druga stalnica v Sloveniji so osrednji mediji na čelu z RTV Slovenija in leva opozicija, ki s svojim destruktivnim ravnanjem onemogočajo, da bi ukrepi za zajezitev pandemije lahko učinkovali v večji meri.

Te dni se zato najbolj trudijo v LMŠ pod vodstvom Marjana Šarca, njihova kandidatka na volitvah Emanuela Škalonja je namreč v vlogi predsednice sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi organizirala shod, ki naj bi se ga udeležilo okoli 200 ljudi. Starši so s seboj pripeljali tudi otroke.

Ne gre se čuditi, da so na RTV Slovenija zamolčali politične vezi posameznikov ki napadajo delo vlade.

Lani so tako ob napletanju o “neprimernosti” in “nepotrebnosti” stotih ventilatorjev, ki jih je Sloveniji dobavilo podjetje Geneplanet kot neodvisnega strokovnjaka predstavljali zdravnika Riharda Knaflja. “Pozabili” pa so omeniti, da je Knafelj kader iz vrst LMŠ, za katero je tudi pisal predvolilni program. Ravno tako se je kasneje izkazalo, da je Knafelj lobiral za nakup ventilatorjev, ki niso imeli ustreznih certifikatov in so v resnici veljali za nevarne pacientom.

Tokrat so na RTV Slovenija v ospredje postavili predsednico sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi, Emanuelo Škalonja.

Ne zaradi politike, temveč zaradi otrok, so skušali upravičiti nelegalen protest, s katerim ni šlo za nič drugega kot kršenje odloka o prepovedi zbiranja v času epidemije covid-19.

Na RTV Slovenija so seveda “pozabili” omeniti, da je Škalonja na volitvah 2018 kandidirala na listi LMŠ.

Kakor so 7. novembra 2018 razložili na Facebook profilu Stranke LMŠ Zagorje ob Savi, je Škalonja na njihovi listi kandidirala “ker ima veliko idej, katere lahko izboljšajo naš domači kraj, ker povezujemo vse generacije in vsa znanja vsakega posameznika.”

Očitno so ideje za izboljšanje domačega kraja aktivno sodelovanje in organiziranje shodov, v katerih se izrablja otroke za napad na delo vlade, medtem ko so sami razlog, zakaj otroci ne morejo v šole. Ne držijo se predpisanih ukrepov, ki bi omogočili vrnitev otrok k pouku v šoli.

“Kot predstavnica sveta staršev OŠ Toneta Okrogarja pozivam vse starše, da v znak protesta o ponovnem zaprtju šol v PONEDELJEK na prag šolskega vhoda položimo šolske torbe do 10. ure, pri tem pa prosim vse starše da upoštevate vsa navodila NIJZ, da nas ne bodo zaj…. kako smo neodgovorni,” je na Facebooku pozivala Škalonja.

Pri tem je uporabnike Facebooka prosila, da njeno objavo delijo, “da jo vidi čim več staršev zasavske regije, lahko tudi po celi Sloveniji in pokažimo, da si naši otroci zaslužijo znanje” in “da me predstavniki Sveta staršev posnemajo in na vseh zasavskih šolah storijo in pozovejo starše, da položijo šolske torbe pred šolo.”

Škalonja je nato sinoči očitno izbrisala svoj Facebook profil in to z dobrim razlogom. Kajti hitro je postalo jasno, zakaj si tako zelo želi, da bi otroci spet lahko šli nazaj v šolo. Ne zaradi znanja, temveč zaradi ostalih spornih objav.

Vseeno pa je ostal posnetek zaslona objave Škalonjeve, na kateri je 26. januarja ob 9.41 zjutraj, objavila “V ŠOLI SMO …. Mami pa na off ….” in zraven pripela fotografijo z dobro načeto steklenico gina. Njen napis je spremljala množica nasmejanih in razigranih emotikonov.

M. P.