Prometne nesreče v Drnovem, Krškem in Spodnjem Starem Gradu

Slika je simbolična.

Ta konec tedna je v Posavju prišlo do treh prometnih nesreč, v katerih so bile poškodovane osebe. Dve sta povzročila vinjena voznika.

 

Prva nesreča se je zgodila včeraj nekaj  pred  19.  uro med Drnovim in Velikim  Podlogom. Krški policisti so ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega  avtomobila  zapeljal  na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil23-letne  voznice,  ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Udeležena voznika  in  potnike  štiri  potnike  so  reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.  Po prvih podatkih naj bi vsi utrpeli lažje poškodbe. Policisti so  še  ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru   izdihanega   zraka   je   imel 0,80  miligramov  alkohola.

O drugi nesreči so bili policisti obveščeni v soboto ob 19. uri obveščeni.  Ugotovili  so,  da je  nesrečo v Krškem povzročil 47-letni voznik osebnega avtomobila,  ki  je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil, ki  ga  je  vozil  33- letni  voznik.  Povzročitelj,  ki  se v nesreči  ni poškodoval,  je  imel  v  litru  izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Odvzeli  so mu vozniško dovoljenje.

V petek pa so bili policisti še obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo huje poškodovanega moškega, ki naj bi bil udeležen v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila v Spodnjem Starem  Gradu,  kjer je 24-letni voznik kombija pri vožnji vzvratno trčil v 70-letnega  voznika  mopeda,  ki  je pripeljal za njim. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 

  1. M