Prometna nesreča, poškodovan kolesar, pridržan voznik in vlom

Voznica trčila v balirko, poškodovan klesar, 22-letnika zaradi alkoholiziranosti odpeljali v prostore za pridržanje, vlomili v naselju Bukošek. To je kronika minulega vikenda, kot so to sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Krški policisti so bili 21. 9. popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Križaj in Kostanjevica na Krki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 36-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v balirko, pripeto na kmetijskem traktorju, ki ga je v isti smeri pravilno peljal 33-letni voznik. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala.

Poškodovan kolesar

V Cerkljah ob Krki je 21. 9. popoldne 13-letni kolesar zapeljal s stranske, neprednostne, na glavno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljala voznica osebnega avtomobila. Po trčenju je kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, padel in se huje poškodoval.

Vinjen 22-letnik

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Brežicah v noči na 24. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V  kraju Bukošek  na območju Brežic je 22. 9. dopoldne nekdo skozi priprto okno  vlomil  v  stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Škode je za okoli 1000 evrov.

M. P.