Prometna nesreča na AC Drnovo-Dobruška vas

Danes zjutraj ob 6:14 uri so bili gasilci PGE Krško preko ReCO Brežice obveščeni o prometni nesreči tovornega vozila brez poškodovanih oseb.

Izvozili so z dvema voziloma in štirimi gasilci tehničnimi reševalci. ReCO Novo mesto je hkrati aktiviral GRC Novo mesto, ki so na kraj prispeli z dvema voziloma in štirimi gasilci. “Že pred našim prihodom na kraj dogodka so delavci DARSA zavarovali kraj in pričeli z posutjem absorbenta, da se je preprečilo razširjenje razlitih tekočin predrtega rezervoarja in karterja motorja na tovornem vozilu. Kraj smo proti požarno zavarovali, na tovornem vozilu odklopili akumulator in skupaj z delavci DARSA preprečilo nadaljno razlitje motornih tekočin. Prečrpali smo 70 litrov dizel goriva. S tehničnim orodjem smo odrezali poškodovano varnostno ograjo in omogočili vlečni službi prostor za varno izvleko poškodovanega tovornega vozila na cestišče. Skupaj z delavci DARSA smo očistili in razmastili cestišče z absorbenti in PRIME CLEAN čistilom”, so zapisali v PGE Krško.

Gasilci GRC Novo mesto so ostali na kraju dogodka, zaradi požarnega varovanja. Ko je bilo tovorno vozilo odstranjeno so z vodo očistili cestišče.

PU Novo mesto