Program spodbujanja ženskega podjetništva

pixabay.com

Višje izobražene ženske brez zaposlitve, ki se želite podati na samostojno poslovno pot, imate možnost sodelovati v projektu Žensko podjetništvo. Gre za program, ki bodočim podjetnicam nudi posebno obliko podpore ter jim s tem olajša pot v podjetništvo. Uspešno opravljen program je pogoj za pridobitev nepovratnih sredstev za ustanovitev lastnega podjetja.

Program žensko podjetništvo vam lahko prinese 5.000 evrov

V usposabljanje se lahko vključijo ženske iz vse Slovenije, ki so najmanj tri mesece prijavljene med brezposelnimi, in imajo najmanj višjo strokovno izobrazbo (VI. raven ali več). Potrebujejo še zanimivo poslovno idejo, željo, pogoje in možnosti za samozaposlitev. Znanje, ki ga pridobijo s podjetniškim usposabljanjem, jim pomaga začeti samostojno poslovno pot. Cilj je, da uresničijo svojo poslovno idejo in samozaposlitev ohranijo najmanj dve leti.

Preden se vključite v program Žensko podjetništvo, morate imeti izoblikovano poslovno idejo.

V podjetniško usposabljanje je bilo lani vključenih 425 udeleženk. Kar 358 (84 %) se jih je po zaključku samozaposlilo in podpisalo pogodbo o dodelitvi subvencije za samozaposlitev.

Letos se je podjetniško usposabljanje za ženske že odvijalo v mesecu aprilu na petih lokacijah v Sloveniji (Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica, Novo mesto). Datum jesenskega usposabljanja še ni točno določen, tako, da imate še nekaj časa za oblikovanje svoje poslovne ideje.

Na spletni strani Data.si vas vabijo na brezplačni dogodek 10. Dnevi podjetništva 2017, kjer tudi obljubljajo podrobnosti tega programa. Prijavite se lahko tukaj.

K. J.