Prišla je pomlad in z njo čas za obnovitvena dela na avtocesti

Fotografija je simbolična (pixabay)

Potem ko se je zaključila zimska služba na avtocestah in hitrih cestah, je Dars začel obnovitvena dela na avtocesti. Torej, pomlad se je začela tudi na avtocestah.

Kako in kdaj bodo dela potekala na dolenjski avtocesti?

Na dolenjski avtocesti  A2 je načrtovana preplastitev 7,1 kilometra avtoceste na odseku med Dobruško vasjo in Drnovim, tako v smeri Obrežja kot Novega mesta. Skupno gre za 14,2 kilometra vozišča ter celotnega priključka Smednik.

Prva faza obnove – marec

V četrtek 22. marca so po jutranji prometni konici začeli postavljati zapore smernega vozišča avtoceste proti Obrežju. Promet je urejen po nasprotni polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. Na Darsu ocenjujejo, da bodo dela predvidoma trajala 31 dni. To pomeni, da bodo potekala tudi v času velikonočnih praznikov. Torej, pričakujemo zastoje .

Na priključku Smednik bosta izvoz z avtoceste in uvoz nanjo proti Obrežju prek začasnih prehodov večinoma odprta. Zaradi asfaltiranja je predvidena največ desetdnevna popolna zapora priključka v tej smeri, obvoz bo urejen po državnih cestah. Ves čas trajanja zapore bo zaprto počivališče Zaloke proti Obrežju.

Druga faza obnove – april

Predvidoma 25. aprila naj bi začeli tudi z drugo fazo obnove, ki bo prav tako trajala predvidoma 31 dni. Zaprto bo smerno vozišče avtoceste med Dobruško vasjo in Drnovim proti Novemu mestu. Promet bo urejen po nasprotni, obnovljeni polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Podobno kot v prvi fazi, bosta na priključku Smednik izvoz z avtoceste in uvoz nanjo proti Novemu mestu večinoma odprta, in sicer prek začasnih prehodov. Zaradi asfaltiranja je predvidena največ desetdnevna popolna zapora priključka v tej smeri, obvoz bo urejen po državnih cestah. Ves čas trajanja zapore, predvidoma 31 dni, bo zaprto počivališče Zaloke proti Novemu mestu.

Izvajalec del preplastitve dolenjskega avtocestnega odseka med Dobruško vasjo in Drnovim je novomeško gradbeno podjetje CGP, pogodbena vrednost z davkom znaša 7,215.736,42 evrov.

N. N.