Primc s kazensko ovadbo nad ovaduštvo Jarčeve v cerkvah

Predsednik Gibanja za otroke in družino Aleš Primc je vložil kazensko ovadbo zoper predstavnico iniciative Glas ljudstva Teo Jarc zaradi njene napovedi, da bodo njihovi predstavniki v nedeljo v cerkvah preverjali morebitne kršitve volilne zakonodaje.

 

Jarčeva, tudi predsednica sindikata Mladi plus, je namreč na nedavni novinarski konferenci Civilne iniciative Glas Ljudstva dejala, da opažajo nagovarjanje volivk in volivcev v cerkvah: “Zato opozarjamo, da bomo na volilno nedeljo poostrili nadzor nad kršitvami, da bomo imeli opazovalke in opazovalce v cerkvah.”

V Gibanju za otroke in družino izjavo ocenjujejo kot “javno spodbujanja ali razpihovanje sovraštva, nasilja in nestrpnosti, ki temelji na verski pripadnosti”. Ob tem še izpostavljajo, da je verska svoboda ustavno zajamčena pravica, v katero ni dovoljeno posegati, še posebej ne na način, ki bi oviral, preprečeval ali motil verski obred.

Napoved o vohunjenju v cerkvah v nedeljo je sicer na družbenih omrežjih že naletela na posmeh številnih uporabnikov. Ti med drugim Teo Jarc in njene sodelavke sprašujejo, če se bodo v nedeljo odpravile tudi v džamije in ali so v ta namen že kupile nikab. Pozivajo jih tudi, naj ne pozabijo darovati v puščico.

A. M.