Primc ministru Mescu: “Nimaš časa za svojo družino, imaš pa čas uničevati naše družine!”

Pred državnim zborom se je včeraj zbralo več tisoč ljudi in protestiralo proti spremembam družinske zakonodaje, ki jih načrtuje vladna koalicija. Shod je pripravila Koalicija za otroke gre, ki nasprotuje možnostim, da bi istospolni pari posvajali otroke, kar jim je omogočilo levo usmerjeno ustavno sodišče.

 

Zbrani so ocenili, da je odločitev ustavnega sodišča ni v skladu z ustavo, označili so jo za škandalozno, krivično in ideološko motivirano. Ustavni sodniki so po njihovem mnenju poteptali odločitev 1.085.275 državljank in državljanov, ki so na treh referendumih takim spremembam družinskega zakonika nasprotovali. Menijo namreč, da mora slovenska zakonodaja ščititi temeljne človekove pravice otrok do matere in očeta ter “naravno danost ženskega in moškega spola”.

Zbrani na shodu so nosili transparente in z napisi opozarjali, da je otrok dar in da posvojitev ni človekova pravica. Mavrično družino pa sestavljajo oče, mama in otrok, so menili protestniki.

Sovoditelj koalicije Aleš Primc je med drugim dejal, da je materinska in očetovska ljubezen največja sila tega sveta “in prav čudno se mi zdi, kako v parlamentu in na vladi mislijo, da lahko porušijo to ljubezen”. Dejal je, da se že 20 let borijo proti “škodovanju našim otrokom”. Mesec je po njegovem mnenju na ministrstvu za delo “lisica v kurniku” in “ne bi smel nikoli biti minister za družino”. Mescu je tudi zabrusil: “Nimaš časa za svojo družino, imaš pa čas uničevati naše družine!”

V nadaljevanju je dejal, da v vladni koaliciji trdijo, da nočejo uvedbe spolne vzgoje v šolah, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti. Stranka SDS je dala koaliciji s predlogom dopolnila na predlog družinskega zakonika “priložnost, da pokaže resnično zavezanost, da teh vsebin ne vključi v šolske programe”, a je koalicija dopolnilo zavrnila, je dejal in požel nadvušen aplavz več tisočglave množice.

A. M