Priljubljen dom na Lisci s prenovljeno jedilnico

Tončkov dom na Lisci.

Tončkov doma na Lisci, priljubljeni pohodniški točki številnih Posavcev in širše, je te dni bogatejši za lepši videz. Nedavno so namreč v domu zaključili prenovo glavne jedilnice, ki je dobila nova tla, stene in strop ter nove elektro- in strojne instalacije. Še največja osvežitev prostora pa je nova oprema z mizami, stoli in stenskimi oblogami. Jedilnico krasi tudi nov kamin.

Občina Sevnica kot lastnica Tončkovega doma vse od prenosa lastništva v letu 2014 v dom sistematično vnaša izboljšave, ki višajo ponudbo in kakovost preživljanja časa na tej zanimivi turistično-rekreativni točki.

Že pred časom sta bila v domu urejena nova vodovodno in optično omrežje, postavljena so bila zunanja otroška igrala, urejeno zunanje športno igrišče. Celovito so prenovili spodnje prostore doma, v katerih so uredili sodobne naravoslovne učilnice in sanitarije, ter zunanja stopnišča.

Tudi zato se na Lisci vseskozi izvajajo projekti in programi za različne generacije. Ravno pred kratkim je bila v Učilnici Lisca odprta nova fotografska razstava, ki je obogatila prostor z utrinki naravnih lepot Lisce. Avtorji fotografij so Bojan Dremelj, Polona Gorišek, Jože Hvala, Dušan Klenovšek, Ljubo Motore in Vinko Šeško.

Prenovljena jedilnica.

M. P.