Prijeli devet ilegalnih migrantov in tihotapca

Foto: PU Novo mesto

Brežiški policisti so včeraj dopoldne na Žejnem (občina Brežice) opravljali naloge varovanja državne meje in ustavili osebni avtomobil znamke Mercedes avstrijskih registrskih oznak.

Med postopkom so ugotovili, da 54-letni državljan Bosne in Hercegovine v avtomobilu prevaža 6 državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski  postopki z državljani Pakistana pa še potekajo.

Na mejni prehod Obrežje  pa je na vstop v Slovenijo okoli 14. ure pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so med  pregledom  tovornega vozila na podvozju našli 3 državljane Afganistana, ki so se poskušali  izogniti mejni kontroli in nezakonito  vstopiti  v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. P.