Prijeli 69 migrantov – 12 v Posavju

Fotografija je simbolična. (vir: Twitter)

Z novomeške policijske uprave poročajo o 69 prijetih migrantih in dveh tihotapcih v zadnjih 24 urah oziroma v času včeraj od 6. do danes do 6. ure. Največ so jih prijeli na območju Bele krajine in delu Dolenjske, v delu Posavja pa so prijeli 12 migrantov.

Krški policisti so včeraj zjutraj v bližini Podbočja prijeli 4 državljane Bangladeša in državljana Pakistana, v naselju Hrastje pri Cerkljah pa še 5 državljanov Bangladeša.

Brežiški policisti pa so v Ribnici pri Jesenicah na Dolenjskem prijeli še 2 državljana Irana.

Nadalje so metliški policisti na Dolžu včeraj pred sedmo zjutraj ustavili mercedes italijanskih tablic, ki ga je vozil državljan Kosova. V avtu je imel še dva državljana Kosova, ki nista znala pojasniti, kako sta prišla v državo. Primer so prevzeli kriminalisti.

Črnomaljski policisti so na Vrčicah prijeli 20 državljanov Pakistana, v Kotu pri Semiču pa 2 državljana Afganistana.

Danes zjutraj (sreda), okoli 5. ure, so črnomaljski policisti v Starih Žagah ustavili kombinirano vozilo, znamke Mercedes sprinter, romunskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. V tovornem delu vozila so našteli 27 Afganistancev in 5 državljanov Pakistana, ki niso znali pojasniti, kako so prispeli v državo, voznik pa ne, kje jih je našel. V delo so se vključili kriminalisti in v povezavi z dogodkom prostost vzeli prostost še dvema državljanoma Romunije.

M. P.