Prijeli 39 migrantov, tudi v Dolu pri Krškem in Oštrcu

Fotografija je simbolična.

Policisti so včeraj in danes do 7. ure obravnavali 39 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih v Dolu pri Krškem prijeli 6, na mejnem prehodu Obrežje 3 in 18 na drugih območjih (tudi v Beli krajini), med drugim spet v Oštrcu in celo v bližini Šentjerneja. Na koprskem območju so jih prijeli 12.

Včeraj popoldne pa je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so na podvozju priklopnika odkrili 3 Afganistance.

V kraju Dol v občini Krško pa so včeraj ustavili dva osebna avtomobila hrvaških registrskih oznak. V avtu znamke Kia je 22-letni Romun prevažal 6 Iračanov, ki so pred tem prestopili državno mejo. 21-letni Romun pa je vozil Opel. Oba so pridržali, avtomobila pa zasegli.

Na območju PU Koper pa so policisti prijeli 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo (večino na območju Kozine).

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Iraka, Irana, Sirije, Alžirije, Pakistana in Bangladeša.

S PU Ljubljana in PU Maribor o izsledenih in prijetih ne poročajo.

V preteklem vikendu pa so v Sloveniji prijeli kar 104 ilegalne migrante, večino oziroma 77 v Beli krajini, o prijetih v Posavju pa niso poročali.

C. R.