Prijeli 31 migrantov, od tega štiri v Sevnici

Fotografija je simbolična.

V preteklih dneh so policisti v Sevnici prijeli 4 Alžirce. Migranti pa so tokrat želeli nezakonito vstopiti v Slovenijo predvsem v vozilih, med tovorom in tudi na podvozju. V petih vozilih so izsledili in prijeli 17 migrantov.

Tako so v petek sevniški policisti v Sevnici prijeli štiri Alžirce in jih vrnili na hrvaško stran.

V petek pa so na Obrežju na podvozju tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak našli dva Afganistanca. Na tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak so skrite med tovorom našli štiri Pakistance. Na tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak so na podvozju našli Afganistanca. V tovornem delu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak pa še štiri Afganistance. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

V soboto popoldne pa so na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani ustavljali voznika kombiniranega vozila Mercedes vito hrvaških registrskih oznak. Ustavili so ga šele pri Biču in ugotovili, da je 19-letni Hrvat v vozilu vozil šest Iračanov. Te so vrnili na Hrvaško, vozilo so zasegli, voznika pa priprli.

Črnomaljski policisti so v preteklih dneh prijeli 8 ilegalnih migrantov (pet Maročanov in tri Alžirce). Še dva so prijeli na območju Ilirske Bistrice. Iz drugih policijskih postaj o izsledenih in prijetih ne poročajo.

C. R.