Prijeli 16 migrantov in pet tihotapcev

Fotografija je simbolična.

Policisti so včeraj, okoli 16. ure, pri krožišču na Drnovem ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Italije, stara 37 in 40 let, v vozilu prevažata 6 državljanov Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Ustavili so tudi osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Slovenije, ki sta prav tako sodelovala pri tihotapljenju tujcev.

Četverici so odvzeli prostost, jih pridržali in jih bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobila so zasegli.

Brežiški policisti so ob 17. uri v Čatežu ob Savi ustavili osebni avtomobil Audi A4 poljskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 28-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža 5 državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tihotapca so pridržali in mu zasegli avtomobil.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Podbočju (Policijska postaja Krško izsledili  in prijeli 5 migrantov, in sicer tri državljane Afganistana in dva državljana Kitajske.

Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. P.