Prijeli 12 ilegalcev in tihotapca, državljana Nigerije

Železniška postaja Brežice (vir: Wikipedia)
Brežiški policisti so soboto zgodaj zjutraj v Trnju ustavili osebni avtomobil italijanskih tablic, ki ga je vozil državljan Nigerije. V vozilu so bili še trije državljani Bangladeša in štirje državljani Indije.
Ugotovili so, da so v državo prišli brez ustreznih dokumentov in izven mejnih prehodov. Zaradi suma kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju čez državno mejo (sprovajanje) so se v delo vključili še kriminalisti ter o primeru obvestili tudi dežurnega preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. 30-letnega državljana Nigerije so s
kazensko ovadbo privedli na sodišče. Po zaslišanju so ga odpeljali v pripor.

 

Na Obrežju so pri dveh državljanih Albanije v potnih listih odkrili odtisnjene ponarejene žig mejne kontrole. O primeru so obvestili dežurnega okrožnega državnega tožilca, ki se je vključil v postopek. Po plačilu v dobrodelne namene in plačani globi sta lahko nadaljevala pot proti Hrvaški.

Uslužbenci DARS so popoldne obvestili policiste o sumljivi osebi, ki hodi peš po avtocesti. Policisti so v Zalokah prijeli državljana Maroka, ki je ilegalno prestopil državno mejo.

Na železniški postaji Brežice so danes zgodaj zjutraj prijeli dva državljana Alžirije, ki sta v Slovenijo prišla ilegalno.

Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

M. P.