Prijave prebivališč tujcev na krški upravni enoti pod lupo inšpektorata

Upravna enota Krško

Na Upravni enoti Krško po razkritju o 265 prijavljenih tujcih na Tovarniški 6 očitno ne nameravajo uvesti izrednega nadzora nad prijavami prebivališč tujcev, jih bo pa zato pod lupo očitno vzel inšpektorat za javni sektor, ki bo na upravni enoti še letos izvedel sistemske nadzore prijave prebivališč.

Spomnimo. Pred tednom dni smo na portalu Moje Posavje razkrili, da ima podjetje B-A-Z Dejanović na naslovu Tovarniška 6 v Krškem prijavljenih kar 265 tujcev, pri čemer so si mnogi postavili vprašanje, kako je to mogoče in kako so na Upravni enoti Krško sploh dovolili toliko prijav, ne da bi preverili, kaj se dejansko dogaja. Ko so denimo pred dnevi na Upravni enoti Maribor odkrili, da je na dveh naslovih prijavljenih 62 oziroma 157 tujcev, so takoj uvedli notranji nadzor nad prijavami prebivališč, česar pa na Upravni enoti Krško očitno ne nameravajo narediti.

Našemu vprašanju, ali bo uveden nadzor, ki je po zakonu v rokah načelnika upravne enote, so se namreč preprosto izognili.

Bodo pa na upravni enoti vsaj, kot kaže, začeli preverjati dejansko bivanje vseh prijavljenih na Tovarniški 6, prav tako tudi na drugih na naslovih, kjer ima prijavljeno prebivališče več kot 20 tujcev. Kako potekajo postopki, bomo seveda spremljali, upamo le, da se ne bodo zavlekli več let.

Kot vse kaže, se je zganilo tudi ministrstvo za javno upravo oziroma njegov inšpektorat, ki namerava  še letos izvesti sistemske nadzore nad prijavami prebivališč na štirih upravnih enotah – Koper, Ljutomer, Brežice in Krško.

M. P.