Pri padcu se je hudo poškodoval, na Bizeljskem vlomili in kradli

Pri padcu s traktorske prikolice se je hudo poškodoval, vlom in tatvina na Bizeljskem, izsledili štiri Afganistance, ki so jih vrnili na Hrvaško.

Sevniški  policisti so bili sinoči, 27. maja, nekaj po 20. uri obveščeni o nesreči v kraju Drožanje.  Opravili  so  ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 74-letni voznik vozil kmetijski  traktor  s prikolico, naloženo z balami sena, na zadnjem delu prikolice pa se je prevažal 63-letni moški. Med vožnjo se je prikolica pričela prevračati, 63-letni moški naj bi skočil s prikolice in si pri padcu hudo poškodoval nogo. Okoliščine policisti še preverjajo in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Na Vinarski  cesti na Bizeljskem pa je v soboto, 26. maja, zvečer nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalca in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in lastnika oškodoval za 2000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so v noči iz sobote na nedeljo med opravljanjem mejne kontrole pri pregledu tovornega vozila srbskih registrskih oznak v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Državljane Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.