Pri 37-letniku odkrili prirejene prostore in zasegli prepovedano konopljo

"Tovarna", laboratorij (vir: PU Novo mesto)

Brežiški policisti so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo počitniške hiše so odkrili prirejene prostore za gojenje prepovedane konoplje.

Našli in zasegli so več rastlin konoplje v višini do 1,8 metra, 20 kg posušene konoplje, konopljino smolo v različnih embalažah, predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge in opremo ter pripomočke za gojenje konoplje.

Našli in zasegli so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles in več kot 60 tulcev polnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.

Pri zasegu predmetov  so sodelovali tudi  strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in bombni tehniki Specialne enote GPU.

Brežiški policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo in analizo zaseženih predmetov.  Zoper 37-letnega  osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

Foto: PU Novo mesto

M. P.