Previdno: Na območju Petrovč in Radeč opazili medveda

Slika je simbolična.

Policisti so bili včeraj obveščeni, da je v nočnih urah v Zagradu, na območju Radeč, medved v kokošnjaku pokončal in odnesel nekaj kokoši. Medveda je včeraj sprehajalka opazila tudi na pešpoti ob Savinji na območju Petrovč.

 

Po sklepanju pristojnih gre za medvedjo družino, ki jo lovci Lovske družine Radeče spremljajo že nekaj dni ter pri tem v sodelovanju s policisti občane ter pohodnike opozarjajo na prisotnost medvedov.

Kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, na policiji pohodnikom in drugim priporočajo, naj se na omenjenem območju čim manj zadržujejo, če pa se že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil.

Težavo na sprehajalnih poteh lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

Ne glede na to, da je možnost ponovnega srečanja na teh območjih z medvedi majhna, sprehajalce in pohodnike opozarjajo, naj bodo previdni, pse pa naj imajo na povodcih.

A. M.