Preverite, ali vam je država na račun nakazala solidarnostno pomoč v epidemiji

Foto: Občina Krško

Država je včeraj kot pomoč državljanom po sedmem protikoronskem zakonu nakazala solidarnostni otroški dodatek, dodatek za nego otroka in dodatek za veliko družino.

Solidarnostni dodatek v višini 50 evrov so avtomatično prejeli vsi, ki prejemajajo otroški dodatek. Tisti, ki ga ne, so ga prejeli, če so oddali vlogo. Če so jo oddali do 26. januarja, so dodatek  prejeli včeraj, če jo bodo oddali do danes, ga bodo prejeli v januarju, prav tako upravičenci do pomoči ob rojstvu otroka.

Država je nakazala tudi dodatek študentom s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se v študijskem letu 2020/21 izobražujejo po javno veljavnih študijskih programih v Sloveniji, in sicer po 150 evrov. Kot so sporočili z ministrstva za izobraževanje, je bilo študentkam in študentom skupaj nakazanih 8,1 milijona evrov. Solidarnostni dodatek v znesku 150 evrov je bil nakazan 54.248 študentkam in študentom.

Solidarnostni dodatek za velike družine znaša 100 evrov za družine s tremi otroki in 200 evrov za družine s štirimi ali več otroki.

Dodatek za nego otroka je za mesece oktober, november in december 2020 višji za 100 evrov na mesec.

A. M.