“Preveč je!” Janša napoveduje pomladni shod

Foto: Borut Živulović/BOBO Protestno zborovanje »ZA SLOVENIJO IN RESNICO«, ki ga organizira Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Janez Janša, Lojze Peterle, Franci Feltrin Jože Dežman, Foto:Borut Živuloviæ/Bobo

Po tem, ko je protikorupcijska komisija (KPK) začasno prekinila postopek preiskave domnevnih pritiskov premierja Roberta Goloba na zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve, se je na družbenem omrežju X odzval Janez Janša, ki napoveduje pomladni shod.

Na KPK so pojasnili, da predsedniku vlade za zdaj ne morejo zagotoviti celovitega vpogleda v spis glede preiskave o domnevnem izvajanju pritiska na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve. To so ocenili na podlagi mnenja Specializiranega državnega tožilstva, za katero so zaprosili.

Specializirano državno tožilstvo je namreč po njihovih navedbah ocenilo, da bi razkritje dela dokumentacije iz spisa, za katero je Golob zaprosil, škodovalo interesom predkazenskega postopka. “Postopki pred policijo in tožilstvom imajo namreč prednost,” so s Komisije za preprečevanje korupcije sporočili, da so prekinili preverjanje Goloba, ker imajo prednost kriminalisti.

To se je očitno zdelo kaplja čez rob predsedniku SDS Janezu Janši: “Pa kdo temu še verjame? Dobesedno se norčujejo iz prava, ustave, osnovnega reda, dostojanstva državljanov, normalnosti in vseh nas. Preveč je! Čas je za veliki pomladni shod PROTI “Svobodni” korupciji in klientelizmu.” Pri tem je še dodal, da bi bil primeren datum 29. marec 2024 ob 18. uri.

Posnetek zaslona (X)