Prestregli pogovor ruskega vojaka: “Draga, ukradel sem kozmetiko zate.”

Iz Ukrajine prihaja vse več poročil o ropanju in plenjenju, ki ga v ukrajinskih vaseh in mestih izvajajo ruski vojaki.

 

Med drugim je ukrajinski časopis Pravda objavil prepis telefonskega pogovora med ruskim vojakom in njegovo ženo, ki so ga prestregli ukrajinski obveščevalci.

V njem ruski vojak v pogovoru ženi pove, da so okradli eno od hiš, v kateri so bili lastniki precej bogati. “Ukradel sem kozmetiko zate. Večinoma testerje,” je povedal ženi, ta pa je odgovorila: “To bo spominek iz Ukrajine.” Vojak nato pojasni, da je našel tudi žensko trenirko znamke 38.

“Če bo priložnost, bom vzel laptop. A zaradi tega bi lahko zašel v težave,” je dejal, žena pa je odgovorila: “Ja, razmisli. Sofia bo šla v šolo – potrebovala bo prenosnik. Vojak ji nato razloži, da je v tej hiši živela športna družina, zato je ukradel “drage vitamine” in tudi športno opremo.

“Vzemi, vzemi vse. Vzemi vse, kar lahko, Andrej, vedno rabimo majice,” je dejala navdušena žena vojaka, nato pa ga še dodatno spodbudila h kraji. “Predstavljaj si, kako živijo oni in kako živimo mi. Za to se tudi borijo,” je dejala.

A. M.

 

 

 

“Ukradel sem kozmetiko za vas. Večinoma imajo žage,” je ruski vojak Andrej povedal svoji ženi, ta pa je odgovorila: “To bo spominek iz Ukrajine.” Vojak nato pojasni, da je našel tudi žensko trenirko znamke 38.

“Če bo priložnost, bom vzel prenosnik. A zaradi tega bi lahko zašel v težave,” je dejal Andrej, žena pa je odgovorila: “Ja, pomislite. Sofia bo šla v šolo – potrebovala ga bo in ona ** brez prenosnika”.

Vojak ji nato razloži, da je v tej hiši živela športna družina, zato je ukradel »drage vitamine« in tudi športno opremo.

“Vzemi, vzemi vse. Vzemi vse, kar lahko, Andrej, vedno rabimo majice,” pravi navdušena žena vojaka, nato pa ga še dodatno spodbuja k kraji. “Predstavljajte si, kako oni živijo in kako živimo mi. Za to se borijo. Pravijo, ‘dobro smo živeli, vi pa ste prišli sem’,” je v pogovoru za Net.hr povedala žena ruskega vojaka.