Prekipelo tudi Toninu: Ideje Levice v direktnem nasprotju z ustavo

Mag. Matej Tonin, novi minister za obrambo.

Vse bolj ekstremne ideje Levice, ki se odkrito spogleduje z nekdanjo komunistično totalitarno ideologijo, razburjajo vse več ljudi v Sloveniji.

Zdaj se je od utopičnih idej, ki jih je že zdavnaj povozil čas,  javno in jasno distanciral tudi minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin.

Tonin je na svojem Facebook profilu med drugim zapisal: “Pred tridesetimi leti se je Slovenija osamosvojila. Zdelo se je, da smo preživete, zatohle in totalitarne politične sisteme odvrgli na smetišče zgodovine. Na široko pa smo odprli vrata svobodni gospodarski pobudi, podjetnosti, tekmovanju idej in pluralnosti vrednot … Zdaj pa se zdi, kot da se vrtimo v krogu … Po tridesetih letih, ko smo jasno rekli ne centralnemu planiranju in socialističnemu samoupravljanju, se o tem ponovno pogovarjamo. Grožnje z nacionalizacijo in zasegi premoženja, preganjanje podjetnikov in vseh, ki v tej družbi delajo in ustvarjajo, zasmehovanje kristjanov, poveličevanje totalitarnih simbolov… Vendar tokrat s pomembno razliko – tovrstne politične ideje so v direktnem nasprotju s slovensko ustavo.”

A kot pravi Tonin, je tega “nevarnega populizma dovolj”. “Socializem je vse države na svetu vodil v bedo, revščino in množične kršitve človekovih pravic. V Sloveniji imamo s tem bogate zgodovinske izkušnje. Zato ne bomo dopustili ponovnega družbenega eksperimenta pod vodstvom teoretikov iz Levice, ki spodkopavajo ustavno ureditev naše države, in odkrito grozijo vsem, ki živijo od dela svojih rok. Nikakor si ne želim, da bi ponovno vozili na par-nepar, banane, pralni prašek in kavbojke pa bi kupovali v Avstriji,” je bil jasen.

“Po tridesetih letih samostojne Slovenije se bomo očitno morali ponovno boriti. Ne za samostojnost od Jugoslavije, ampak da ne bi na krilih mladih revolucionarnih teoretikov skrenili po poti Venezuele,” je še zapisal in med uporabniki Facebooka požel val odobravanja.

A. M.