Preiskovali so vlom, prometno nesrečo in odpeljali razgrajača

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti včeraj opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Brestanici. Popoldne je voznik osebnega avtomobila trčil v 13-letnika na kolesu s pomožnim motorjem, ponoči pa so vklenili precej opitega moškega, ki je razgrajal in zmerjal.

Krški policisti so včeraj zjutraj opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Brestanici. Po prvih ugotovitvah so neznanci nekje med 16. uro prejšnjega dne in šesto uro zjutraj na silo vlomili v hišo in lastnikom povzročili za nekaj sto evrov škode.

Na cesti od Krškega proti Brestanici je okoli 15. ure 72-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 13-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem, ki je zavijal levo. Po prvih ugotovitvah policistov je voznik osebnega avtomobila spregledal, da namerava 13-letni zaviti levo. Oba voznika so tudi preizkusili z alkotestom, ki ni pokazal prisotnosti
alkohola.

Krški policisti so se nekaj po 23. uri odzvali na klic na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi 53-letnik, domnevno pod vplivom alkohola, razgrajal in zmerjal. Ob prihodu policistov, ki so ugotovili, da je možakar kar precej opit, se še vedno ni pomiril in ni upošteval zakonitih ukazov, zato so ga policisti vklenili in odpeljali v pridržanje na policijsko postajo.

Vir: PU Novo mesto

M. P.