Prehitri vožnji, dve nesreči, dva huje poškodovana

V petek je prišlo do prometne nesreče pri Šutni (občina Krško), v kateri se je huje poškodoval voznik osebnega avtomobila. V soboto pa je Cundrovcu padel motorist in se hudo poškodoval.

V petek, nekaj pred 9. uro, se je zgodila prometna nesreča pri kraju Šutna (PP Krško). Policisti so ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila renault clio vozil iz Bušeče vasi proti Šutni. Zaradi neprilagojene hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Hudo poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti pa so bili v soboto, nekaj po 13. uri, obveščeni o padcu motorista v kraju Cundrovec. Ugotovili so, da je 41-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil oblast nad motorjem in padel.

Hudo poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

M. P.