Predsedniški kandidat Anže Logar se je povzpel na Lisco

Na najbolj obiskan vrh v občini Sevnica, verjetno pa tudi daleč naokoli, se je včeraj s podporniki povzpel tudi predsedniški kandidat, nekdanji zunanji minister dr. Anže Logar. Dobre volje, stiskov rok z iskreno željo, da mu uspe postati predsednik države, ni manjkalo.

Spremljala sta ga tudi kandidat za župana Sevnice Aleš Žibert, ki ga podpira tudi SDS, ter poslanec Tomaž Lisec.

Že navsezgodaj zjutraj se je sicer Logar v duhu povezovanja, kar je tudi ena od osrednjih točk njegove kandidature, odpravil k Žibertovemu tekmecu, sevniškemu županu Srečku Ocvirku, kjer je beseda tekla o projektih v občini ter odnosu med vlado in župani. Nato so se zbrani odpravili naprej po Sevnici, do sevniškega gasilskega doma, kjer se je Logar srečal s poveljnikom gasilskega društva Sevnica. Ta mu je predstavil delo društva ter potek intervencij v preteklem letu.

Sledil je osrednji razlog obiska v Sevnici, vzpon na Lisco. 45-minutna pot v družbi različnih sogovornikov je hitro minila, hkrati pa je bila, kot je ob tem ugotavljal Logar, prava popestritev sicer natrpanega urnika predsedniške kampanje. Na vrhu Lisce sta pohodnike pričakala glas harmonike in domača potica ter seveda obilica dobre volje.

Na poti domov je sledil še kratek postanek v Šentrupertu, kjer stoji ena izmed starejših gotskih cerkva.

A. M.