Predsedniška kandidatka Pirc Musarjeva preko moža pritiskala na medije

Nataša Pirc Musar in njen mož Aleš Musar očitno nista razkrila vsega premoženja.

“Aleša sem prosila, ali se lahko s Tomažem Veselom usede. Usedla sta se v središču mesta, če bi se želela skriti, bi se skrila, vsem na očeh in sem samo prosila, naj se pogovorita, ali bo ta predvolilna predsedniška kampanja čista, ali lahko kampanjo izpeljemo brez metanja polen pod noge,” je v zadnji oddaji Tarča na TV Slovenija povedala predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar. S tem je neposredno priznala pritiske na novinarje.

 

Priznala je namreč, da je svojega moža, poslovneža Aleša Musarja, znanega po sodelovanju z nekdanjim tranzicijskim tajkunom Darkom Horvatom, prosila, naj zaradi poročanja o njej posreduje pri Tomažu Veselu, nekdanjem predsedniku računskega sodišča, zdaj direktorju enega ključnih podjetij v medijskem imperiju Martina Odlazka. Slednji obvladuje levji delež slovenskih medijev, med drugim tudi Reporter in Necenzurirano, ki sta kritično pisala o Pirc Musarjevi.

A to še ni vse. Mesec dni prej je namreč Pirc Musarjeva v medijih povedala povsem drugo zgodbo. V pogovoru za Reporter je namreč srečanje moža z Odlazkom zanikala. Pogovor med novinarjem Reporterja in njo je potekal tako: “Se je vaš mož v zadnjih dneh po objavah člankov o vaju v Reporterju srečal s kom iz medijske skupine Media24, v sklopu katere je Reporter?” “Ne vem, vprašajte njega.” “Imam namreč informacijo, da se je ravno z namenom ‘kupovanja medijskega miru’ na kosilu srečal z enim od vodilnih iz skupine Media24 – Tomažem Veselom. O tem kaj veste?” “Ne.”

Pirc Musarjeva je zdaj na vprašanje portala Siol, zakaj je lagala oziroma zakaj je zatrjevala, da sestanka ni bilo, če ga je čez mesec dni priznala sama, odgovorila: “V času, ko sem imela omenjeni intervju, nisem vedela, da je do pogovora že prišlo. Pozneje me je mož o tem obvestil in včeraj sem to tudi odkrito povedala.” Sodbo o tem, ali ji gre verjeti, naj si ustvari vsak sam.

A. M.