Pred današnjim shodom upokojencev Janković z ograjo zaprl Trg republike

Danes bo ob 15. uri v Ljubljani potekal že 7. shod upokojencev. Novo vodstvo RTVSLO se je odločilo, da nacionalna televizija tokrat shoda ne bo prenašala v živo. A to še ni vse. Tik pred shodom so se na Trgu republike, kjer bo shod potekal, pojavile ograje.

Čeprav so organizatorji protesta dovoljenje policije za shod že dobili, so mestne oblasti zaprle Trg Republike. Med 11. in 17.  septembrom namreč  v Ljubljani poteka ženski teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Kot vsako leto, bi moralo biti osrednje igrišče na Kongresnem trgu. A zanimivo tokrat Zavod za varstvo kulturne dediščine ni dal soglasja za postavitev začasnega teniškega igrišča, na katerem bi potekali dvoboji največjega teniškega turnirja za dekleta v Sloveniji. Zato so se odločili, da bo turnir na Trgu republike, ki so ga že ogradili. Organizatorju shoda upokojence se zato sprašujejo, ali gre za načrtno nagajanje?

A organizator shoda Pavel Rupar vztraja: “7. protestni shod je pred vrati! Zaprli so nam večji del prizorišča na Trgu republike, ukinili neposredni prenos prek RTV SLO, novinarjem prepovedali poročati o naših dogodkih … Ampak, mi se ne damo!!! Naša naloga ostaja: zahtevamo in tudi izborili si bomo dostojne pokojnine, borili in vztrajali bomo, dokler bomo zaznali voljo upokojenk in upokojencev, v kolikor vas ne bo in boste obupali, se ustrašili ali se umaknili, se bomo tudi mi!!”